Kapcsolat

Tel: +36-20/946-3290

E-mail: beataapartman.gyula@gmail.com

Nyitvatartás:
Egész évben

NTAK: MA21030952

Megosztás

Facebook

Gyulai programok 2022

Gyulai kolbász és sódarmustra

2018. március 16–18.

Az igazi sódar formás és vörös színű, omlós, igazi füstölt ízű és illatú... Ön is megkóstolhatja nem csak a gyulai sódart, hanem a kolbászt is, melyeket a helyi termelők fognak elhozni a rendezvényre, így igazi húskészítményeket szerezhet be húsvétra közvetlenül a termelőktől.


Gyulai Pálinkafesztivál

 2018. április 27–30.

2018. április 27-30. között Gyula ismét a pálinka fővárosává válik, hiszen a legfinomabb pálinkák készítői gyűlnek egy helyre, hogy megmutassák, milyen is az érett gyümölcsöt megidéző, igazi pálinka. Napközben programok, esténként pedig országosan híres előadók szórakoztatják a közönséget.XXI. Jubileumi XX. Nemzetközi Medivid Agility Kupa és XII. ParAgility Kupa

 2018. április 14–15.

Országos kutyás ügyességi verseny.
X. Várfürdő futás

 2018. május 4–5.

"Fuss a sérült gyermekekért"

A verseny célja:

A gyulai sérült gyerekek gyógykezelésének, rehabilitációjának, sportolásának támogatása. Sportolási lehetőség biztosítása a hosszútávfutás iránt érdeklődő, magyar és külföldi, amatőr vagy profiversenyzőknek.


I. Gyulai Kézműves Sörfesztivál

 2018. június 7–10.

2018 június 7-ike és 10-ike között, első alkalommal rendeznek Kézműves Sörfesztivál Gyulán . Ezalatt a négy nap alatt Gyulán a kézművessör-remekek és a street food lesznek a figyelem középpontjában. Kevesen tudják, de Gyulán – a pálinka mellett – immár majd három évszázados hagyománya van a sör készítésének is.Gyulai Várszínház

 2018. június 24 – augusztus 9.

Közép-Európa egyetlen épen maradt téglavárának udvarán működik 1964 óta nyaranként a Gyulai Várszínház. A színház július 1. és augusztus 14. között tartó szezonjában minden nap színvonalas programokkal várják a nézőket. Esténként a látványos történelmi dráma, az opera, az operett, a balett, a bábszínház, a komolyzene, a középkori udvari zene, a jazz, a népzene és a néptánc műfajainak legjobb előadásaival várja az idelátogató turistákat. A várudvar mellett a pazar látványt nyújtó tószínpadon és a város különböző pontjain felállított színpadokon is tartunk bemutatókat, igazi fesztivált varázsolva az Alföld gyöngyszemének tartott Gyulára. A Gyulai Várszínház ebben az évben is folytatja eddigi hagyományát: a legjobb előadásokat a legjobb előadóktól minden korosztálynak, nézői ízlésnek.

Gyulai Végvári Napok

 2018. július 27–29.

A három napos rendezvény felidézi Gyula városának török kori történelmét, a végvári vitézek és a török hódítók életébe engedve bepillantást. Hagyományőrző egyesületek, csatajelenetek, rabszolgavásár, zenés esték és még sok más színes program várja a múlt iránt érdeklődőket.


Csabai Kolbászfesztivál

 2018. október 19-22.

A fesztivál Magyarország és Közép-Kelet-Európa egyik legismertebb, jelentős turisztikai vonzerővel bíró gasztrokulturális rendezvénye, ezáltal Békéscsaba legértékesebb turisztikai terméke, amely a városimázsát is meghatározza 1997 óta. A büszkeséget tovább fokozza, hogy 2013-ban a csabai kolbász hungarikum lett.